Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Vingerafdruk

KindersPosted by www.tinemortier.be Thu, April 11, 2013 19:07:38

Oasis.

U kent dat wel, die groene blokjes mousse die door de juf in het lager zo zuinig verknipt en verdeeld werden en waar we dan van alles in mochten steken om een kerststukje te maken. Of een paasstukje of nog een ander stukje. Ik zou het niet meer weten.

De enige constante was dat die stukjes nooit om aan te zien waren. Niet bij mij, maar ook niet bij de andere kinderen. We konden het gewoon niet, we hadden slecht materiaal, we beschikten niet over de nodige feeling of stijl. Maar vooral: we hadden het veel te druk met prutsen met onze oasis. Ach ja. Want je kon daar gaten in drukken, en dus bijgevolg dingen in schrijven of tekenen of desnoods iets mee boetseren. Tegen de tijd dat we met de takjes en zo begonnen, was het zuinige stukje groen al herleid tot een brokkelige puinhoop waar geen stukje meer op paste.

En kijk!

Ik was vandaag met de Zoon in een winkel, waar ze onder andere oasis verkochten. Neen, geen tuincentrum, maar gewoon zo’n soort supermarkt waar ze allerlei onnuttigs verkopen. Enfin. De Zoon zag de oasis, zei ‘oh’ en deed een stap naar voren. En drukte toen zijn vinger in het groene spul.

Ik ben snel naar de volgende rayon gerend.

Niet omdat ik bang was dat er iemand zou protesteren, daar hebben ze in dat soort winkel geen tijd voor. Maar omdat ik vreesde dat ik de aanblik van de ongerepte blokken naast die van Zoon niet zou kunnen weerstaan.


(en ja, sorry, het is een lelijke foto. Maar er zijn echtig waar niet veel schone foto's te vinden van dit soort spul op het web.)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.