Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Schrijfkot

Andere dingesPosted by www.tinemortier.be Fri, March 29, 2013 14:19:48

Wauw.

Ik zit voor het eerst in maanden weer in mijn schrijfkot. Echt, voor het eerst in MAANDEN. De vorige keer was vermoed ik tijdens de Kerstvakantie. Sedertdien was er geen tijd. Elke minuut van de dag was gevuld met lessen geven en voorbereiden, lezingen en workshops, redactie of recensie van andermans teksten, huishoudelijke bezigheden en een (heel) occasioneel vrij moment dat meteen gretig door de kinders werd ingepalmd. En gelijk hadden ze.

Maar nu is het zover.

Toegegeven, de eerste uren heb ik gespendeerd aan opruimen. Deels omdat Zoon 1 en zijn vrienden hier de nacht-na-de-examens hebben doorgebracht en het kot weliswaar geveegd en gedweild achterlieten, maar er toch nog een en ander afgewerkt moest worden. (Er zwierven nog kroonkurken door de keuken en de geur van verschaald bier was nog niet volledig verdwenen. Maar ach. Ze hadden het fijn, en ze hebben de rest van de drank voor mij achtergelaten. Misschien moet ik ook maar eens een feestje geven.) Maar deels ook – misschien zelfs vooral – omdat ik mijn eigenste plek weer gewoon wilde worden. De kachel lekker warm opstoken, een paar stoelen verschuiven en een boek verleggen. De theepot klaarzetten, een kader recht hangen en de planten redden van dood door uitdroging. Kleine dingen, die ervoor zorgen dat ik me weer thuis voel.

En dat lukt zo wonderwel. Mijn vingers vliegen voor het eerst in tijden zorgeloos over het klavier.

Dit is geen werk, dit is puur genieten.

Morgenmiddag om 12u30 start de vakantie. Dan stuur ik de laatste van mijn lieve dictiekindertjes naar huis en zal ik hier uren doorbrengen. Al dan niet in het gezelschap van een van mijn eigen kinders. Al dan niet met bezoek voor een kop thee. Al dan niet schrijvend, al dan niet lezend.

Want niets moet.

Dat is mijn enige plan voor deze vakantie.

En daar ben ik behoorlijk trots op.

(nu nog volhouden)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.