Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Epiek

Andere dingesPosted by www.tinemortier.be Tue, March 12, 2013 15:07:14

Ik had u een heroïsch verhaal beloofd over mijn wedervaren tijdens de Jeugdboekenweek. Daarvoor had ik al mijn hoop gesteld op deze laatste winterprik. Ik hoopte en bad dat de ongezien optimistische voorspellingen van 10 cm (en meer!) voor een keertje waar zouden blijken.

En zie.

Mijn gebeden werden verhoord. Er viel ruim 10 cm, die hier en daar nog een handje geholpen werden door de wind.

Ik stond deze morgen dan ook klaar om met ware doodsverachting mijn tocht naar de lezingen aan te vatten. Edoch. Amper twee minuten voor mijn vertrek belde de bibliothecaresse. Of ik erdoor zou raken? Want zij namelijk niet. Ze moest een bergje over en daar bleek een vrachtwagen de boel te blokkeren. De lezingen dus werden naar een later tijdstip verschoven.

Bijna zag ik mijn hoop op heldendaden teniet gedaan. Maar zie.

Ik moest de kinders ook nog naar school voeren. En terug halen. Er dook dus een nieuwe kans op. Die eindigde in een soortement van slippartij, waarbij ik uiteindelijk gered moest worden door de allerliefste boer van Avelgem. Ik zou er ook nog bij kunnen verzinnen dat de reddingsploeg mij met sneeuwhonden (Woody!) moest komen ontzetten, maar schrijvers liegen nooit, nietwaar.

En dankzij een waterzonnetje leverde het ook nog een paar best mooie plaatjes op.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.