Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Verzamelbak

WorkshopsPosted by www.tinemortier.be Tue, March 05, 2013 14:42:47

Mijn hoofd is een verzamelbak. Helaas is die niet van het netjes-geordend-klasseerding-soort, maar eerder van het verdorie-waar-heb-ik-dat-nu-alweer-gelaten-soort. Kleurrijk maar chaotisch zeg maar, zodat ik telkens weer op zoek moet naar de dingen die ik er ergens heb opgeborgen, achtergelaten of domweg vergeten.

Sinds zondagmiddag is dat hoofd trouwens een aantal totaal nutteloze, maar daarom niet minder fantastische weetjes rijker. Ik was toen namelijk te gast in het redelijk schitterende Mini Museum Mussenzele in Haaltert, en daar leerde ik:

· * dat je niet minder dan 14 liter melk nodig hebt om 1,7 kg boter te maken (is dat niet ontzettend veel?!)

· * dat klompen van wilgenhout gemaakt worden

· * dat pakweg 60 jaar geleden 92% op je schoolrapport door de juf van dienst wel degelijk als ‘zeer wel’ werd bevonden, maar dat ze toch dacht dat je nog net een stukje beter kon. (Waarbij ik dus bedacht dat de kinderen toen oftewel allemaal ontzettend hoogbegaafd waren, oftewel opgescheept zaten met een net iets té ambitieuze juf.)

Het was met andere woorden een bijzonder leerrijke én leuke namiddag.

Ik maakte ook nog wat foto’s van dat fijne museum, zoals u hieronder kunt zien. En oh ja, en ik gaf er een workshop ‘slow mail’. Wie mij een beetje kent, kan al wel vermoeden dat het niets te maken heeft met traag schrijven, laat staan met traag spreken. Het gaat om brieven die pas binnen 17 jaar bezorgd zullen worden.

Nieuwsgierig? Klik dan hier.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.