Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Schrijfflow

Work in progressPosted by www.tinemortier.be Sun, October 07, 2012 22:17:06

Af en toe overkomt het je.

Je pikt de draad op van een verhaal waaraan je weken, maanden of zelfs jaren geleden begonnen was. Je leest het na en merkt dat het moeizaam loopt. Je herinnert je opeens glashelder waarom je ermee opgehouden was, maar je bent wijzer geworden dan je toen was. Of tenminste koppiger. Hoe dan ook, je herbegint. Je gaat eraan zitten, print het verhaal uit, leest, schrapt en krabbelt. En met die ruwe, herziene versie ga je weer aan de computer zitten.

In het begin verloopt het ontzettend stram. Je vingers willen niet mee. Ze zweven traag en aarzelend boven de toetsen. Het gaat misschien nog moeizamer dan het weken, maanden of zelfs jaren geleden verliep.

En dan opeens gebeurt het. Je hebt er geen idee van hoe of waarom. Maar het gebeurt. Je hebt de taal te pakken, de draad van het verhaal, de ziel van je personages. Je schrijft en schrijft, zonder erbij stil te staan dat je op een paar uur tijd meer hebt geschreven dan je de voorbije weken of maanden hebt gedaan. Je hebt zelfs het gevoel dat er morgen, na een strenge redactie, nog steeds een groot deel van zal blijven staan.

Af en toe overkomt het je. Niet vaak, maar net genoeg.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Leentje Sat, October 20, 2012 11:26:26

O zo herkenbaar...

Posted by Li Fri, October 12, 2012 12:37:36

Wat klinkt dat herkenbaar. En wat schrijf je dat mooi :-)