Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

En allemaal vertonen ze lawaaierig pubergedrag

Radio TahuantinsuyoPosted by www.tinemortier.be Sun, August 19, 2012 05:24:41

Boys will be boys, altijd en overal. Op een surfplank in tropische wateren, bij het groene meer van de vulkaankrater, in een sneeuwvlaag op de gletsjerflank, en ook – en vooral – in het regenwoud.

De verzamelde bende boys vandaag zijn tussen de acht en de vijftig jaar oud, en allemaal vertonen ze lawaaierig pubergedrag.

Terwijl de vrouwen, meisjes en kleine kinderen zich aan de rand van de rivier onledig houden met spelen en kletsen, zijn de mannen en jongens druk doende in bloot bovenlijf en onder luid gejoel de kano het water in te sleuren. Met het nodige duwen en trekken raken ze allemaal heelhuids in het vaartuig en dan gaat het een stuk stroomafwaarts, naar de plek waar naar verluidt de grootste vissen zitten. Ze hebben slechts één duikbril, dus moeten ze om de beurt het water in om hun visserskwaliteiten te bewijzen. Met blote handen.

Telkens wanneer iemand proestend boven water komt, wordt er hardop gelachen, gebluft en commentaar gegeven. De sfeer is warm en vriendschappelijk, maar ook competitief. Elke puber wil immers dieper duiken dan de vorige. Langer onder water blijven, de grootste buit naar boven halen en de rest van de bende imponeren. Er worden grapjes gemaakt over snelheid, kracht, durf en mannelijkheid. En stiekem kijken ze steeds weer naar de oever. Want ze willen uiteraard niet alleen elkaar imponeren.

De vrouwen, meisjes en kleine kinderen slaan het een tijdje gade. Knikken goedkeurend als er een grote vis wordt gevangen. Lachen af en toe met de obligate grapjes.

Dan glimlachen ze naar elkaar. En denken er voorts het hunne van.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.