Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

'Warm' is een woord dat wegsmelt in de jungle

Radio TahuantinsuyoPosted by www.tinemortier.be Mon, August 06, 2012 03:31:25
Mijn kinders en ik kunnen ons eindelijk een idee vormen bij de 'groene hel', zoals ze beschreven werd door de enkele Spanjaarden die een half millenium geleden de moordende tochten door de Amazonía hadden overleefd.
Uiteraard zijn beide beproevingen niet helemaal te vergelijken: wij waren niet maandenlang onderweg, maar amper 4u. Bovendien liepen wij op een min of meer gekapt pad, hadden we Deet (40%!), zonnecrème en drinkbaar water bij, én werd er niet met gifpijltjes op ons geschoten door een onzichtbare vijand. Anderzijds waren wij ook niet bepaald op oorlogspad met de bedoeling andermans goud te roven en/of zieltjes te bekeren. Neh.

Maar toch.
We hebben afgezien zoals zelden tevoren. We hadden het heet - warm is een woord dat wegsmelt in de jungle -, liepen te zweten als oer(woud)runderen zonder ons van enig kledingstuk te mogen ontdoen (remember de 50 muggenbeten!), leden honger en dorst en dreigden meermaals uit te glijden en in de afgrond te belanden. Bij wijze van spreken dan.
Het mag een wonder heten dat we het altegader overleefd hebben.
Tot overmaat van ramp leverde onze krachttoer ons niet eens spectaculaire verhalen op over ijzingwekkende confrontaties met een boa of een ontmoeting met pakweg een jaguar. Neen. Een pak kleurige kiekjes van orchideeën en exotisch fruit, dat wel.

Enfin.
De kinders vonden het heerlijk en willen morgen het liefst opnieuw. Ik vind dat absoluut geen probleem. Het hotel heeft een mooi terras met comfortabele hangmatten, colibri's op fotografie-afstand, een mooi lijstje cocktails en zicht op de groene hel. En onderaan in de koffer ligt bovendien nog een dikke Irving op mij te wachten.
Geen paniek dus: ik overleef dit wel.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.