Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Procrastinatie

SchrijftipsPosted by www.tinemortier.be Sun, January 15, 2012 22:54:27
Het was weer zo’n laatste-minuten-ding.
Je kent het wel: zoals wanneer je al maanden weet dat het er onvermijdelijk zit aan te komen, maar je denkt: ik neem het er straks nog wel even tussen. En dat straks wordt strakser, en later, en nog later en dan laatst en uiteindelijk dreigt het alsnog door je vingers te glippen. Je zweeft met je ene slenterende been al een roteind over het randje wanneer je er eindelijk aan begint, maar dankzij dat vreemde effect van de adrenaline die deadlines bij je oproepen slaag je erin de woorden op het nippertje op het papier te gooien.
Niet helemaal van harte en ook niet echt overtuigend, maar ach. Je mag niet klagen. Het staat erop. En misschien merkt niemand dat het zo snel is moeten gaan. Je bent er in het verleden toch ook al mee weggekomen?
En dan begint het wachten.
Het zullen een paar weken worden, minstens.
Als het verlossende mailtje komt, vergeet je de stress en de slapeloze nachten waartoe je door je uitstelgedrag opnieuw was veroordeeld. Dan kraai je hoog van de toren hoe je er toch maar weer lekker in bent geslaagd. Een stukje cake, dat was het. En dat deadlines je helemaal niets doen, wat hadden ze gedacht.
Als het niet meevalt, dan zwijg je. Dan slik je die vervloekte trots in en bedenk je dat je het alleen aan jezelf hebt te danken. Had je maar eerder moeten beginnen. Dan beloof je jezelf dat je de volgende keer sneller zult zijn. De allereerste dag begin je er aan, echt waar. Of de tweede, ten laatste.
Maar eigenlijk weet je zelfs op dat eigenste moment al beter.

  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post8