Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Impressies van onderaf

Andere dingesPosted by www.tinemortier.be Sat, August 10, 2013 17:01:51

Tijdens elke vakantie – zelfs een absolute-rust-vakantie, zoals deze zou worden – moet er minstens één Avontuurlijk Moment ingelast worden. Een dag waarop de Zoons en de Echtgenoot, en in mindere mate ook de Dochter, zich helemaal kunnen laten gaan, om de stress van het nietsdoen van zich af te schudden. Ikzelf probeer mij meestal verre van dat soort leukigheden te houden. Ik heb er geen aanleg voor, vind het te lastig en te gevaarlijk en bovendien is er meestal geen enkele manier om dat soort activiteiten met enige elegantie te doorstaan.

Het lijkt trouwens een ongeschreven wet dat er geen fysieke beperkingen bestaan voor vakantiegangers die zich enigszins avontuurlijk willen uitleven. Integendeel. Structureel overgewicht en een totaal gebrek aan behendigheid lijken op het terrein veeleer een voorwaarde dan een belemmering om de meest gewaagde ondernemingen aan te vangen.

De Verzamelde Kinders kozen vandaag voor een hoogteparcours, waarbij je verondersteld wordt met behulp van touwen, haken en katrollen van de ene gigantische boom naar de andere te zwieren en je daar bovendien ook nog goed bij te voelen. Van op de begane grond ziet het er bij tijden behoorlijk grotesk uit. Figuren die in het dagelijkse leven overduidelijk een zittend bestaan leiden, hijsen zich voor de gelegenheid in een soort harnas en onderwerpen zich vervolgens geheel vrijwillig aan allerlei fysieke folteringen. Overgewicht blijkt daarbij niet bevorderlijk voor het vinden van je persoonlijke zwaartepunt en het behouden van je evenwicht op een wankel koord meters boven de grond. Maar laat iemand zich daardoor tegenhouden? Ik dacht het niet.

Opvallend is dat vrouwen hier doorgaans minder last van hebben. Zij blijven vaker met hun twee voeten op de grond en beperken zich tot de (broodnodige) aanmoedigingen en troost achteraf. Bovendien, en dit is uiteindelijk de clou van het hele verhaal, staan zij in voor de fotografie die het geheel een air van sérieux moet verlenen. Wanneer de deelnemers uiteindelijk weer op de begane grond komen, hijgend en met trillende ledematen, is dat het eerste wat gecontroleerd wordt: zijn de foto’s overtuigend genoeg? Indien niet, dan moet het hele parcours weer van voren af aan worden hernomen.

Gelukkig blijkt het meestal wel mee te vallen. De plaatjes zijn voldoende heldhaftig, en van de doorstane doodsangsten is weinig tot niets te merken.

Het wordt weer fijn opscheppen bij de collega’s op kantoor straks.  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post60