Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Ooievaar

KindersPosted by www.tinemortier.be Tue, July 30, 2013 09:40:08

Het kind rende onvermoeibaar over het zanderige speelplein, als een konijn op Duracellbatterijen. De klimrekken konden hem niet boeien, noch de loopbrug of de glijbaan of enig ander speeltuig. Het enige wat hij wou was achter de eenden aan zitten. En de ooievaar. Ah ja, want die liep daar ook wat aan te modderen.

Hij joeg de arme beesten genadeloos op, stuurde ze gibberend voor zich uit over het plein, gooide er zand naar en zelfs een occasionele steen.

Wij zaten er op een afstandje naar te kijken. We vroegen ons luidop af of dat rotjoch geen vader of moeder had die even hardhandig kon ingrijpen, en merkten toen dat er wel degelijk een vader was, maar die lag op een bankje in de schaduw te slapen. Alsof er niets anders te doen valt in Pairi Daiza.

Toen het kind in onze buurt passeerde, riep ik β€˜Non’. Luid genoeg blijkbaar, want hij keek om. Mijn gezelschap – dat over een iets uitgebreidere vocabulaire beschikt – gaf het kind ook nog een reprimande voor zijn dieronvriendelijke gedrag. Het hielp maar even. Zodra hij zich veilig buiten onze roepafstand waande, ging hij weer over tot de orde van de dag.

Wij hoopten vurig dat de moegetergde ooievaar hem uiteindelijk in zijn kuiten zou pikken.

  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post57