Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Stoef!

Andere dingesPosted by www.tinemortier.be Mon, February 25, 2013 11:07:09

De band van Zoon, Neef, Nicht en hun Vriend (u vindt ze hier: Momma Said So) won de Voorronde van de Kunstbende in Kortrijk.

Voilà.

Het is maar dat u het weet, want ik denk dat ik de volgende dagen over weinig anders kan spreken of schrijven. Ze zijn dan ook ronduit fantastisch.

Het was pas de tweede deelname van Momma Said So, en ze zijn nog niet eens anderhalf jaar bezig. Wij vonden ze natuurlijk al vanaf het allereerste moment onvoorstelbaar goed, zelfs toen de akkoorden niet altijd even zuiver klonken, er een snaar sprong of de stemmen het een keer lieten afweten. Maar ach, wij zijn dan ook de trotse ouders. Heel anders was het gisteren, toen alles perfect op zijn plaats bleek te vallen. De band van vier had versterking ingeroepen van drie blazers (waaronder nóg een neefje) en maakte een verpletterende indruk tijdens hun korte optreden. Niet alleen op ons, maar op de hele zaal, die muisstil werd en achteraf in een daverend applaus uitbarstte. Ze werden dan ook terecht bekroond met de eerste plaats, en gaan door naar de finale in Oostende.

Enfin.

Ik heb zelf al wel eens een prijs gehad. En die op een podium in ontvangst mogen nemen. Dat was mooi, en prettig. Heel prettig zelfs. Maar dat was niets in vergelijking met gisteren. Ik heb echt ontzéttend hard met mijn ogen moeten knipperen om niet te huilen. Het hielp ook een beetje dat ik daarbij keihard mocht brullen (daar ben ik goed in) toen ze het podium beklommen. Kwestie van hen aan te moedigen en tegelijkertijd mijn gemoed een beetje te luchten.

Een mens maakt wat mee.

En alsof dat nog niet genoeg was (ik ben nu op dreef, dus ik blijf maar stoefen), kreeg datzelfde Nichtje ook nog de tweede prijs in de categorie Beeld en de derde prijs in de categorie Tekst. Ze is echt onvoorstelbaar getalenteerd. Én! Mijn leerlingen uit Gullegem haalden de eerste prijs (!!) in de categorie Performance.

Zucht.

Ik heb echt ongelofelijk goed geslapen vannacht.

  • Comments(1)//blog.tinemortier.be/#post40