Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

It giet oan

Andere dingesPosted by www.tinemortier.be Sun, January 20, 2013 13:19:27

It giet oan.

Enfin, in Avelgem toch. De stoersten uit het huishouden – als daar zijn: twee pubers en een vent die diep vanbinnen een dapper jongetje is gebleven – gingen deze morgen voorzichtig even voelen op de oude Scheldearm.

En zie: ze bleven veilig boven water, ijs en sneeuw.

Dat leverde een triomfantelijk gebrul op dat enige verwantschap met de yeti deed vermoeden. Het enthousiasme werd echter bekoeld door de overduidelijk zwakke plekken die het ijs nog vertoonde. Maar geen nood: de verzamelde mankracht haalde een trekker tevoorschijn en begon vol goede moed het ijs sneeuwvrij te maken. Zij werden daarbij niet gehinderd door enige realiteitszin, angst voor onderkoeling of gevaar voor levensbedreigende situaties. Neen. De enige dreiging bleek van op de oever te komen. Daar bevond zich namelijk de HYSTERISCHE MOEDER. Zij hield elke beweging van man en nageslacht nauwgezet in het oog, en zorgde er met dreigende blik en bijpassende taal voor dat niemand zich verder dan een meter van de oever verwijderde. En zo schoot het ruimen natuurlijk niet op.

Na vijf minuten hielden de jongens het voor gezien. Ze haalden hun schaatsen boven en vertrokken. Naar de nabijgelegen weide, die elke winter overstroomde. Waar het ijs stevig genoeg was en het gevaar op verdrinking dus onbestaande. Waar ze gisteren al iemand hadden zien schaatsen. En waar er geen hysterische moeder toezicht hield.

Het bleek een wijze beslissing.

  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post36