Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Paniekmomentje

Andere dingesPosted by www.tinemortier.be Sat, December 22, 2012 19:11:19

Gisteren had ik een paniekmomentje. U kent dat wel, wanneer je heel even denkt: ik hou het niet meer. Of: ik ga dood, hier en nu. Of erger nog: ik besterf het, helemaal in mijn eentje. Dat kwam zo. Gisteren zou volgens bepaalde geruchten het einde van de wereld aanbreken. Dat was uiteraard een hoop onzin, zoals ondertussen is gebleken, en ik ga er dan ook niet verder op in.

Maar nu wil het toeval dat ik net bij dat veronderstelde einde van de wereld voor het eerst naar de carwash ging. In mijn eentje. Ik was van mijn leven nog niet in zo’n ding geweest, of toch niet in bewuste toestand, zodat ik het mij zou kunnen herinneren. Gisteren was het dus zover. Ik zat gestresseerd als nooit te voren in de wagen, geheel en al opgelaten omdat ik de instructies – stuur niet vasthouden, handrem niet gebruiken, voetrem niet gebruiken, niet in versnelling zetten en ga zo maar door (er was begot een bord van meer dan een vierkante meter nodig om alles uit te schrijven) – wel tig keer had gelezen en nog steeds niet het gevoel had dat ik alles deed zoals het hoorde. Een beetje zoals bij de autokeuring, zeg maar. Maar dan erger, omdat er volgens mij meer fout kan gaan in een reusachtige machine om auto’s te wassen dan in een soort loods waar auto’s gekeurd worden.

Enfin.

Er kwam van alles op mij af. Water. Schuim. Sproeiers. Blazende dinges. Zwierende vodden. Nog meer water en schuim en sproeiers. Van alle kanten. En het ergste: zwarte borstels. Grote zwarte borstels. Ik zou er een foto van gemaakt hebben, als ik niet te druk bezig was met het niet gebruiken van remmen allerhande en het dies meer. Bovendien maakten al die verschillende dingen ontzettend veel lawaai, van het soort dat ongetwijfeld hoort bij een verondersteld einde van de wereld. Het was met andere woorden behoorlijk angstaanjagend. En alsof dat nog niet genoeg was, speelde Stubru ‘It’s the end of the world as we know it’ van REM.

Zeg nu zelf.

Ruim genoeg voor een paniekmomentje.

Toch?

  • Comments(2)//blog.tinemortier.be/#post35