Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Are you experienced?

Radio TahuantinsuyoPosted by www.tinemortier.be Tue, July 31, 2012 05:25:52

We zijn ondertussen al meer dan een week onderweg, dus het werd hoog tijd voor de eerste echte 'mercado experience' van onze kinderen. Omdat wij niet van half werk houden, wilden we hen er meteen helemaal in onderdompelen.
Die geur van tropisch fruit!
Die stank van net niet ranzig vlees!
Dat schellen van de stemmen van de marktkramers!
Dat geduw van oververhitte lijven!
De kinders stonden te trappelen van ongeduld.

In een stemming van algehele euforie en overmoed trokken we naar de lokale markt van Puyo. Die is dusdanig lokaal, dat wij de allerenigste gringo's ter plekke waren. Daar hadden man en kroost weinig last van: mits mijn kinders hun mond houden en zich voorts niet al te westers gedragen (denk: kreetjes van afschuw bij het aanschouwen van hangend varkensvlees, ondode vissen en dergelijke meer), kunnen ze hier min of meer voor autochtoon doorgaan. Dat lukt bij mij net iets minder goed.
Ik werd dan ook aangestaard door de helft van de marktende bevolking, terwijl de andere helft ostentatief deed alsof ze niets merkte. Een enkel kind van een jaar of drie begon zelfs spontaan te huilen. En ik had geeneens moeite gedaan.

Om het allemaal nog wat erger te halen, deed ik niet de minste inspanning om onopgemerkt voorbij te gaan, integendeel. Ik haalde de grootste camera boven en begon ongegeneerd foto's te maken. Wanneer ik problemen vermoedde, deed ik alsof ik geen Spaans verstond en lachte onnozel. Wat iedereen blijkbaar heel aandoenlijk vond, dus ik mocht fotograferen zoveel ik wilde. Mijn kinders hadden zich ondertussen wijselijk van mij verwijderd en deden alsof ze met mij geen uitstaans hadden.
Enfin.

Het resultaat ziet u hierboven. Het oorverdovende lawaai en de bedwelmende mengeling van geuren zult u er zelf bij moeten verzinnen.
Ik kan u alvast vertellen dat de zeevruchten ontzettend vers waren. De meeste vissen spartelden nog een beetje, en ook de krabben durfden af en toe nog een poot te bewegen.
De geur werd er helaas niet minder om.


  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post25