Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

De Schoonmoeder

Radio TahuantinsuyoPosted by www.tinemortier.be Wed, July 25, 2012 00:41:42

Wie denkt dat een Belgische schoonfamilie bij tijden lastig kan zijn, think again. Eender welk schoonmoederverhaal van uw inlandse aangetrouwden verbleekt in het licht van mijn Ecuadoraanse familie.

En u hoeft mij niet eens op mijn woord te geloven, ik geef u een voorbeeld.

Zondag was onze eerste dag in het wondermooie Cuenca, na tien jaar van afwezigheid. Er werd geweend, gelachen, gegeten en gevierd zoals ze dat alleen hier in Zuid-Amerika kunnen, met veel drank en muziek. De helft van de genodigden toverde een instrument te voorschijn, de andere helft zong en danste mee.

Na afloop van het welkomstfeest riep De Schoonmoeder Zoon 2 bij zich in haar kamer. Het kind volgde haar argeloos. Hij was amper de kamer in, of hij kreeg een flinke geut wijwater over zich heen gespuugd. Gespuugd, zeg ik u! Wijwater! Beteuterd en met druipnat haar kwam hij de kamer uit, gevolgd door De Schoonmoeder, die prompt blij aan de verzamelde familie verkondigde dat hij dringend wat Heilig Water vandoen had gehad en dat ze hem de volgende dag meenam naar de kerk. Met een veelbetekenende, licht beschuldigende blik in mijn richting.

Ik verdenk er haar van dat ze eigenlijk wijwater over míjn hoofd wou spugen, maar dat durft ze gelukkig niet.

Het heeft overigens niet veel uitgehaald. Nadat hij zijn hoofd had afgedroogd, kwam Zoon 2 naast mij zitten. Hij grinnikte, knikte in de richting van De Schoonmoeder en zei: 'De volgende keer spuug ik gewoon terug.'

Dát is mijn kind zie.

  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post23