Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Stekezot van KLM

Radio TahuantinsuyoPosted by www.tinemortier.be Sun, July 15, 2012 11:26:03

De eerste kleine paniekaanval in verband met de reis hebben we alweer gehad – en overleefd.

Toen ik enkele maanden geleden online de tickets boekte leek alles prima in orde: de bevestigingsmail had het over een traject van Brussel over Amsterdam en Lima (Perú) tot in Guayaquil (Ecuador), en hetzelfde traject terug. Ik betaalde netjes binnen de vooropgestelde termijn en wachtte geduldig de E-tickets af. Toen die enkele weken later arriveerden, controleerde ik meteen de namen en de data. Want ik geloof nogal in ongelukkig toeval, en zie mijzelf in een visioen al meteen aan de incheckbalie staan met een krijsend kind dat niet mee mag omdat de naam niet klopt… (Zei ik al dat enig gevoel voor melodrama mij niet vreemd is?). Met de namen was alles dik in orde, maar ik had beter de locaties even onder de loep genomen. Drie dagen geleden deed ik dat gelukkig vooralsnog. Om vervolgens te ontdekken dat we bij de heenreis maar tot in Perú vlogen, om bij de terugreis netjes vanuit Guayaquil te vertrekken.

Paniek.

Gelukkig vliegen we met KLM. En nu volgt dus enige reklaam. Want mensen, echt waar: u kunt zich niet voorstellen hoe aangenaam het is om daar naar te bellen. Er moet slechts 2 keer (TWEE KEER!) op een nummertje geklikt worden om bij de juiste persoon terecht te komen (bij alle andere officiële dinges of luchtvaartmaatschappijen is dat bij mijn weten een veelvoud daarvan!). Vervolgens wordt u door een vriendelijke Nederlandse dame snel en efficiënt geholpen, om even later te horen te krijgen dat er sprake was van een misverstand bij TACA (Peruaanse maatschappij), maar dat alles zo meteen sebiet in orde gebracht zal worden. Wat dan ook meteen sebiet gebeurt.

Echt waar. Ik ben stekezot van KLM.

Ondertussen heb ik ook even de afstand van Lima naar Guayaquil opgezocht. 1.548 km. Volgens Google duurt dat 21u en 32 minuten. Langs de Panamericana. Voor wie zich daar een vierbaanse autosnelweg bij voorstelt: keep on dreaming. Toen ik voor het laatst in Ecuador was, bestond die hele Panamericana vooral uit stukken onverhard wegdek, waar je op sommige plaatsen met moeite een bus of vrachtwagen kunt kruisen. Dus die schatting van 21u en 32 minuten zal nog enigszins aan de optimistische kant zijn geweest.

En dat hebben we dus vermeden! Juij! Wat betekent dat we eigenlijk een etmaal extra vakantie hebben gekregen. Merci KLM!

  • Comments(1)//blog.tinemortier.be/#post20