Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

#Wijvenweek

Andere dingesPosted by www.tinemortier.be Wed, March 14, 2012 15:56:52

Goed. Ik had me voorgenomen om mee te doen met de Wijvenweek. Omdat ik me in het diepst van mijn gedachten een wijf voel. Zoiets ongeveer. En eerlijk: omdat het alweer veel te lang geleden was dat ik nog iets schreef dat er toe doet. De Wijvenweek zou daar verandering in brengen. En regelmaat. Nog zoiets dat al een tijdje zoek was.

Maar kijk. We zijn dag 3 en ik heb nog niets geschreven. De beautyqueen op maandag heb ik wijselijk aan mij voorbij laten gaan. Bang dat mensen echt zouden weten hoe ik er ’s morgens uit zie? Misschien. Beschaamd om mijn al te beperkte kennis van make-up, nieuwe trends in hairstyling, shapewear en andere vrouwelijke dinges? Hoogstwaarschijnlijk. Overtuigd dat niemand daar eigenlijk in de verste verte iets mee te maken heeft? Absoluut.

Met de kleine kantjes op dinsdag ging het al net zo.

Maar ik heb nog een ander excuus: het is Jeugdboekenweek. Dat betekent dat ik dezer dagen elke week ongeveer 1.000 km afleg in het Vlaamse landschap, en daarbij onderweg nog pakweg een paar honderd kindertjes per dag entertain. Dat vinden die kindertjes leuk. Getuige daarvan zijn de ontelbare knuffels en zoenen die ik bij het afscheid mag ontvangen, de gelukssteentjes en andere kleinoden die ik elke dag mee krijg en de onuitwisbare dwaze glimlach van gelukzaligheid die mijn oververmoeide en onvakkundig opgemaakte (lap, daar heb je het!) gezicht siert wanneer ik mijzelf huiswaarts sleur.

Maar vandaag doe ik wel mee. Er valt namelijk een mening te verkondigen vandaag.

En laat dat nu net iets zijn wat ik nogal graag doe. Mijn gedacht zeggen. Soms nogal luid en af en toe ongenuanceerd, naar het schijnt. Maar hé, ik ben in goed gezelschap. Zij doet dat ook. En het schijnt met passie te maken te hebben, dus dan mag dat.

Enfin, mijn mening.

Dat het zeer doet, zo’n nieuws. Dat het vreselijk is, en verschrikkelijk en godgeklaagd. Dat het niet, nooit zou mogen gebeuren. Toch zeker niet met kinderen.

En dat al de rest er vandaag eigenlijk niet toe doet.

  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post11