Tine Mortier - Zoeper!

Tine Mortier - Zoeper!

Te voet en naakt het continent doorkruisen

Groot nieuwsPosted by www.tinemortier.be Fri, May 04, 2012 11:40:54

De tickets zijn besteld.

Binnen een tiental weken trekken we met kinders en al naar Husband’s thuisland: Ecuador. Het voelt vreemd opwindend om na 10 jaar (10 jaar! Iemand wees me er fijntjes op dat ik de vorige nog filmrolletjes moest meenemen!) eindelijk weer eens een echte reis voor te bereiden.

Eerste punt op de agenda is het checken van het reisadvies omtrent vaccinaties. Dat valt dik tegen: er is duidelijk nog geen verbetering in ’s lands hygiënische, bacteriologische en andersoortige toestand. Het is dus een serieuze waslijst: gele koorts, hepatitis A en B, tetanus, difterie, kinkhoest, polio, buiktyfus en hondsdolheid.

Mijn lijf doet al lichtelijk pijn wanneer ik eraan denk. Ik ben namelijk een ongelofelijk seut voor prikken. De vorige keer (16 jaar geleden!) heb ik na mijn bezoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde een week met een lam armpje en een zere bil rondgelopen. En dan heb ik het nog niet over de malariapillen en de voorzorgsmaatregelen tegen dengue en chagas. Het lijkt begot alsof we te voet en naakt het continent gaan doorkruisen!

Maar goed, we gaan niet neuten. Een mens moet er wat voor over hebben om naar de andere kant van de wereld te trekken en zich daarbij veilig te voelen voor allerlei vreselijke ziektes.

Bij een volgende gelegenheid kunt u een uitgebreid verslag verwachten van ons wedervaren. Met ongetwijfeld talrijke foto’s van zere billen en armen en huilende kinders!

  • Comments(0)//blog.tinemortier.be/#post15